Binance Güvenilir mi? Hangi Ülkenin ve Sahibi Kim? Nedir?


binance güvenilir mi sahibi kim

Binance Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey!

Son günlerin en çok konuşulan konularından birisi elbette Bitcoin ve kripto paralar. Diğer yandan Bitcoin ve kripto paralar ile ilgili sorular da sorulmaya devam ediyor. Bunlardan birisi de Binance diyebiliriz. Çünkü Binance kripto para piyasasının belkimiğini oluşturan kurumlardan birisi. Peki Binance nedir, güvenilir mi? Gelin bu sorulara cevap verelim ve ardından Binance ile ilgili bilinmesi gereken sorulara da yanıt bulalım!

Binance Nedir?

binance nedir

Binance nedir? Binance 2017 yılının yaz aylarında hizmet vermeye başlayan ve kurulduğu tarihte Hong Kong merkezli olan bir kripto para borsasıdır. 2017 yılında kurulan Binance şu anda dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisidir.

Yani Binance’i kullanarak Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Dogecoin (DOGE) gibi kripto paraları alabilir veya satabilirsiniz. Bunlar elbette sadece lider kripto paralar bunların yanında Binance’de 395 tane coin (kripto para birimi) mevcut. Yani Binance’e kaydolarak 395 farklı kripto parayı alıp satabilirsiniz.

Dünyanın En Çok Kullanılan Kripto Borsası

Binance

En Yüksek İşlem Hacmine ve 20 Milyondan Fazla Kullanıcıyla En Büyük Bitcoin Sitesi!

Binance'i incelediğimize Türkiye'de milyonlarca kripto para yatırımcısının en çok kullandığı platform olduğunu görüyoruz. Ayrıca yeni başlayan kripto para yatırımcıları için de çok iyi bir seçenek!

Bu kripto para birimlerinin yanında Binance’de 1486 tane işlem çifti bulunuyor. Peki işlem çifti nedir? Mesela Bitcoin almak istiyorsanız, BTC/USDT işlem çiftini kullanmalısınız. BTC/USDT tek bir işlem çiftidir. İşte Binance’de BTC/ETH, BTC/DOGE gibi işlem çiftleri de bulunuyor. Ve bu işlem çiftlerinden 1486 tane mevcut.

Binance nedir sorusunu cevapladıktan sonra Binance güvenilir mi sorusuna geçelim!

Binance Güvenilir mi?

binance güvenilir mi

Binance’i incelediğimizde Binance’in yapısının çok katmanlı bir güvenlik duvarına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Diğer yandan Binance’in dünyayla paylaştığı bilgilere göre saniyede yaklaşık olarak 1,4 milyon alım-satım işlemine olanak tanıdığını görüyoruz.

Bunlar yazı üstünde çok basit gibi görünebilir ancak milyonlarca kullanıcı, milyarlarca dolar işlem hacmi, güvenlik önlemleri derken Binance’in çok başarılı bir borsa olduğu milyonlarca kişi tarafından biliniyor. Diğer yandan Binance’in dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı da mevcut ki bu üyeler neredeyse dünyanın her ülkesinden borsaya kaydoluyorlar.

Peki sonuç olarak Binance güvenilir mi?

Verdiğimiz bilgilere bakacak olursanız borsanın dünyanın en güvenilir bitcoin siteleri arasında ilk sırada olduğunu görebilirsiniz. Bu bilgiler ışığında Binance’in güvenilir bir borsa olduğu çok açık diyebiliriz.

Diğer yandan 15sey.com okurlarına bir sürprizimiz var! Binance’e yüzde 20 komisyon indirimi kazanarak kaydolmak için buraya tıklayın!

İşlem hacmi bakımından en üst sırada, milyonlarca Binance üyesi mevcut, güvenlik yatırımları halen devam ediyor ve tüm dünyadaki kripto para alım satım işlemlerinin büyük bir çoğunluğu Binance üzerinden gerçekleşiyor.

Binance’in Avantajları

binance güvenilir bir borsa mı

Binance’in güvenilir olup olmadığından sonra da borsa neden en iyiler arasında bir bakalım.

  • Düşük Komisyon Ücretleri

Binance’i birçok kişi tarafından seçilme sebeplerinden birisi de Binance’in düşük komisyon ücretleri diyebiliriz. Her kripto para borsası, yatırımcılar işlem yaparken yani alım veya satım yaparken belirli oranlarda komisyon kesmektedir.

Özellikle kaldıraçlı işlemler ile ticaret yapan kullanıcıların işlem hacmine göre binlerce dolar tutarında komisyon ücreti ödediği de bir gerçek. Yani siz a borsasına da gitseniz b borsasına da gitseniz kripto para alıp satarken komisyon ödemek zorundasınız. Ancak Binance’in komisyon ücretleri diğer kripto para borsalarına göre daha iyi ve daha ucuz.

Zaten Binance’i 4 sene içerisinde en büyük kripto para borsaları arasında ilk sıraya oturmasının sebeplerinden birisi de bu.

  • Güvenlik Sistemleri

Binance, yukarıda da bahsettiğimiz gibi çok katmanlı bir güvenlik duvarına sahip. Ancak yine de Binance kullanıcılarının varlıklarını korumak için farklı yolları da ortaya çıkardı. Mesela olası bir hack saldırısında Binance üyelerinin sahip olduğu yatırımlar kaybolursa, Binance bunu kullanıcıların güvenliği için oluşturduğu “SAFU” cüzdanda tutuyor. Peki bu nedir? Yukarıda da demiştik ya, borsalar komisyon ücreti alıyorlar diye. İşte Binance aldığı komisyon ücretlerinin bir kısmını bu SAFU fonuna gönderiyor.

Yani kara günde kullanıcılarına destek olmak için yatırımlarını arttırıyor diyebiliriz.

  • Milyonlarca Binance Kullanıcısı

Binance dünyanın en büyük borsası ve milyonlarca kullanıcıya sahip. Hatta Binance’in internet sitesine en çok giriş yapan ülke Türkiye! Milyonlarca kullanıcı arasında Türk kripto para yatırımcılarının en çok Binance’i kullanması sevindirici diyebiliriz!

  • Yüksek İşlem Hacmi

Milyonlarca kullanıcı 24 saat içerisinde milyarlar dolarlık işlem hacmi oluşturuyor. Milyarlarca dolarlık alım ve satımlar, Binance madencilik havuzları, NFT pazarı derken Binance’de bir gün içerisinde onlarca milyar dolar işlem yapılıyor ve bu da kripto para yatırımcıları için oldukça iyi.

Peki bu durum neden iyi? Mesela siz 50 bin dolar seviyesinden 1 tane BTC satmak istediniz. Ancak karşınızda 50 bin dolar seviyesinden BTC almak isteyen kimse yoksa bunu satamazsınız. Ama Binance bu durum geçerli değil ve çoğu zaman karşınızda elinizdeki kripto parayı satabileceğiniz birisi oluyor.

  • Kaldıraçlı İşlemler

Kaldıraçlı işlemler de Binance’in öne çıkan özellikleri arasında belki de en önemlisi diyebiliriz. Öncelikle kaldıraçlı işlem nedir sorusunu cevaplayalım.

Elinizde 10.000 dolar mevcut. Kaldıracınızı ise 5x olarak ayarladınız. Peki bu ne demek oluyor? Kaldıracınızız 5x olarak ayarladığınız için artık elinizde 50.000 USD olduğunu düşünebilirsiniz. Yani siz Bitcoin’in yükseleceğini düşünüp Long işlem açtığınızda, Bitcoin yüzde 10 yükselirse 5 bin dolar kazanacaksınız demek oluyor. Yani Bitcoin yüzde 10 yükselirken siz yüzde 50 kazanç elde ettiniz.

Tabi sadece yükseliş üzerine işlem açılmıyor. Mesela Bitcoin düşerken de Short işlem açabilirsiniz. Yani kripto paraların düşüşünden de para kazanabilirsiniz. Ancak unutmayın kaldıraçlı işlem açanların çok küçük bir kısmı kazanç elde edebiliyor. Yani kaldıraçlı işlemlerin mantığını anlamadan, kazanç ve kayıp oranını hesaba katmadan bu işe girmemeniz gerektiğini unutmayın.

Yaptığınız analiz veya tahmin yükseliş yönünde olursa ve Bitcoin düşerse kayıp yaşarsınız.

İşte Binance üyelerine kaldıraçlı işlemler avantajı da sunuyor.

  • 395 Kripto Para Birimi

Kripto para borsasının en iyi özelliklerinden birisi de yüzlerce kripto para biriminin alım ve satımına olanak tanıması. Çünkü her borsada her kripto para birimi bulunmuyor ve bazen fırsatlar kaçabiliyor.

  • Hızlı Para Çekme ve Yatırma

Binance’e para yatırmak oldukça hızlı diyebiliriz. Binance’e para yatırmak ya da Binance’den para çekmek istiyorsanız Ziraat Bankası veya VakıfBank ile havale yapabilirsiniz. Öte yandan diğer bankaları da kullanarak Binance’e para yatırabilirsiniz. Elbette para çekme işlemleri de bu şekilde yapılabilir. Dileyenler Binance’e kredi kartıyla para yatırma işlemini de gerçekleştirebilir. Ancak daha detaylı bilgi için binance para yatırma yazımızı okuyabilirsiniz.

  • Kredi Kartıyla Kripto Para Alabilme

Yukarıda da dediğimiz gibi Binance’e kredi kartıyla da para yatırabilirsiniz ancak kredi kartıyla bitcoin alma konusunda da kolaylık sağlıyor.

  • Kullanımı Basit Mobil Uygulama

Mobil uygulaması basit ve her şeyi yapabiliyorsunuz. Para yatırma, para çekme, kredi kartıyla para yatırma, alım ve satımlar, kaldıraçlı işlemler derken Binance’in mobil uygulamasının hem kullanımı basit hem de birçok özelliğe hızlı bir şekilde ulaşmanıza olanak sağlıyor.

  • Binance Coin

Öne çıkan noktalardan birisi de Binance Coin’e yani BNB’ye sahip olmak. BNB sahibi olan Binance üyeleri yukarıda bahsettiğimiz komisyon oranlarında yüzde 10 daha indirim kazanıyor. Yani hem bizim verdiğimiz linki kullanırsanız hem de BNB alırsanız komisyonlarda yüzde 20 indirim kazanacaksınız demek.

Binance Hangi Ülkenin Borsası?

binance hangi ülkenin borsası

Binance 2017 yılında Hong Kong’da kuruldu ancak Çin’in kripto paralara karşı aşırı agresiz tutumu sebebiyle 2018 yılında merkezini Malta’ya taşıdı. Ancak Binance’in herhangi bir ülkeye ait olduğunu söylemek doğru olmaz. Fakat sonuç olarak Binance’in Malta isimli ülkenin borsası olduğunu söyleyebiliriz.

Binance’in Sahibi ve Kurucusu Kim?

binance sahibi kurucusu kim

Binance’in sahibi Twitter’da da birçok kişinin CZ olarak tanıdığı yani Changpeng Zhao’dur. Çin asıllı bir Kanada vatandaşı olan Zhao, kariyerinin başında da finansal piyasalarla ilgilenen ve bu finansal piyasalar üzerine programlar gelen bir yazılımcıydı. Tokya Menkul Kıymetler Borsası’nda çalışan Zhao daha sonra Bloomberg Tradebook’ta yine yazılım geliştirici olarak görev aldı.

Kariyerine yine bu finansal piyasalar için yazılım geliştirerek devam eden Changpeng Zhao, 2017 yılında ise Binance’i kurdu ve bu tarihten itibaren Binance’in CEO’su olarak görevine devam etmektedir.

Binance Pro ve Lite Farkı Nedir?

binance lite ve pro farkı nedir

Binance Pro ve Lite’ın farkı arayüzlerinden yani görüntüleri sebebiyle ortaya çıkıyor diyebiliriz.

Binance Lite, kripto para piyasasına yeni giren kişiler için daha kolay bir kullanım sunarken Pro daha gelişmil özellikler ile ortaya çıkıyor.

Binance Lite’ın ana sayfa ekranında o gün popüler olan kripto paraların fiyatlarını görebilirsiniz. Tabi alım satımlar da yine Lite üzerinden yapıkabilir. Diğer yandan Binance Pro, adından da anlaşılacağı üzere birçok ek göstergeyi de yatırımcılara göstermektedir.

Peki Binance Lite’ı kimler kullanabilir?

Kripto para piyasasına yeni girdiyseniz Binance Lite’ı kullanabilirisniz.

Basit bir şekilde ilk kripto para yatırımınızı gerçekleştirmek istiyorsanız kullanabilirsiniz.

Çok sık şekilde kripto para alıp satmayacaksanız Binance Lite sizin için uygun olabilir.

Peki bu konuda bizim fikrimiz nedir? Bize kalırsa Binance Pro’yu kullanmayı öğrenmeniz sizin yararınıza olacaktır çünkü Binance’in birçok gelişmiş özelliği bulunuyor ve tüm özellikleri kullanarak kripto paralara bakışınızı değiştirebilirsiniz.

Binance Uygulaması Ne İşe Yarıyor

Binance uygulamasını telefonunuza indirdiğinizde yapabileceğiniz birçok faaliyet bulunuyor.

  • Binance Uygulaması Ne İşe Yarıyor?
    • Kripto Para Ticareti
    • Kaldıraçlı İşlemler
    • Binance Launchpad
    • Kripto Para Madenciliği
    • NFT MarketPlace
    • Kripto Para Transferi

Binance’den Para Çekmek İçin Hangi Banka Kullanılır?

Binance güvenilir mi sorusundan sonra belki de en çok sorulan sorulardan birisi Binance’den para çekmek için hangi bankaları kullanabilirim sorusu oluyor.

Binance’den para çekmek istiyorsanız 7 gün 24 saat boyunca hizmet alabileceğiniz Ziraat Bankası ve VakıfBank üzerinden havale yaparak bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Elbette bu bankalarda hesap sahibi olmak zorunda değilsiniz. YapıKredi, AkBank, İş Bankası gibi bankaları kullanarak da Binance’den para çekebilirsiniz. Ancak bu işlemler EFT kategorisinde olduğu için iş günleri içerisinde ve iş saatleri içerisinde gerçekleşecektir.

Tabii dikkat etmeniz gereken noktalar da bulunuyor. Mesela Binance’den para çekecekseniz direkt olarak Binance’den çekemiyorsunuz. Bunun yerine kripto paralarınızı USDT olarak Binance TR’ye aktarmanız gerekecektir. Daha sonra da USDT’leri TRY’ye çevirip kendi adınıza açılmış bir hesaptan çekmeniz gerekiyor.

Binance’in Kaç Üyesi Var?

2020’de 800 milyon doları geçkin bir kâr elde eden Binance’in 2021’in Ekim ayında 25 milyondan fazla kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor. Bu sayı 2021 yılının başında 14 milyon civarındaydı. Yani Binance üyeleri kendileriyle birlikte milyonlarca kişi ile kripto para ticareti yapma fırsatına sahip.

Binance Tr mi Yoksa Binance Global mi?

Bu soru yazımızdaki vurucu sorulardan birisi.

Binance TR mi yoksa Binance Global mi? Bize kalırsa her iki borsayı da kullanabilirsiniz. Yani cevabımız Binance’i ve Binance TR’yi bir arada kullanmanız şeklinde.

Peki neden?

Binance’den paranızı çekmek istiyorsanız Binance TR’yi kullanmak zorundasınız diyebiliriz. Binance TR güvenilir mi diyorsanız bağlantıya tıklayın! Elbette bu size kalmış bir konu ancak Nisan 2021’e kadar Binance Global’den Papara kullanıcıları para çekme ve yatırma işlemlerini yerine getirebiliyordu. Ancak yayınlanan kararname ile bu artık yapılmıyor.

Bu sebepten ötürü Binance’den paranızı çekmek istiyorsanız öncelikle Binance TR’ye kripto para transferi yapmanız gerekiyor. Daha sonra da kripto paraları TL’ye dönüştürüp banka hesabınıza çekebilirsiniz.

Binance TR’den Binance’e para Aktarmak Ücretsiz mi?

Binance TR’den Binance’e para aktarmak ücretsiz ve çok hızlı. Yani herhangi bir komisyon ücreti kesilmiyor. Bunun için Binance kripto para transferi nasıl yapılır yazımızı okuyabilirsiniz.

Binance KYC Doğrulaması Nedir?

binance kyc güvenilir mi

Binance’de, aslında diğer tüm kripto para borsalarında kayıt aşamında istenen birkaç bilgi bulunuyor. Ve bu bilgiler kripto para ekosistemine yeni giren kişileri biraz endişelendiriyor diyebiliriz. Ancak bu durumda endişelenecek bir şey yok denilebilir çünkü devletler kripto para borsalar için bu durumu zorunlı hale getirdi.

Mali suçları engelleme, kara para aklama gibi olayların önünü kesme gibi durumların kontrolü için neredeyse her kripto para borsası bunu istiyor.

  • T.C. Kimlik Numarası
  • Nüfus Cüzdanı veya Kimlik Kartının Ön ve Arka Yüzü
  • Kayıt Sırasında Çekilmiş Bir Selfie
  • Ev Adresi

Binance kimlik doğrulama yapmadan işlem yapılır mı?

Birkaç ay öncesine kadar Binance’de kimlik doğrulama işlemlerini tamamlamadan kripto para alım satım işlemlerini yapabiliyordunuz. Ancak şu anda Binance’de kimlik doğrulama yapmadan işlem yapamazsınız.

Tüm dünyada kripto paralara uyumluluk sağlanması açısından devletlerin getirdiği yeni yasalar doğrultusunda Binance ve diğer güvenilir kripto para borsalarında kimlik doğrulama yapmadan işlem yapılmıyor.

Bitcoin Sitelerine Kimlik Vermek Güvenilir mi?

Bitcoin sitelerine kimlik vermek güvenilirdir. Ancak her bitocin sitesine kimlik vermek güvenilir değildir. Yani adı sanı bilinmeyen, kullanıcı kitlesi olmayan bir borsaya kimlik bilgilerinizi vermeniz güvenilir olmayacaktır.
Ancak güvenilir ve büyük kripto para borsaları küresel olarak uygulanmaya başlayan kripto para yasalarına uyum sağlamak açısından kimlik bilgilerinin paylaşımı zorunlu bir duruma geldi.

Binance Beyaz Liste (White List) Nedir?

Beyaz Liste para yatırma ve çekme işlemlerinizi güvenli hale getirmek, hesabınıza birisi ulaşsa dahi kripto paralarınızı korumanız için oluşturulmul bir güvenlik sistemidir.
Kripto para cüzdanlarının adreslerini “Beyaz Listeye” ekledikten sonra sadece belirtilen adreslere kripto para transferi yapabilirsiniz.
Eğer “Beyaz Listeye” yeni bir kripto para cüzdan adresi girilirse zaten bu durum size mail olarak iletiliyor. Diğer yandan beyaz listeye ekleidiğiniz cüzdan adreslerine 24 saat boyunca transfer yapamıyorsunuz ki bu da güvenlik önlemlerini yükseltmek için bir diğer seçenek.

Binance TR Komisyon Kesiliyor mu?

Binance TR, TRY (Türk Lirası) ve BUSD (Binance USD) ile yapılan işlemlerde komisyon kesmiyor.

Binance TRY nedir?

Binance’de görmüş olduğunuz TRY sembolü Türk Lirasını temsil etmektedir.

Binance’den en fazla kaç TL çekilir?

Binance’de bir gün içerisinde en fazla 500.000 (beş yüz bin) TL çekebilirsiniz. Aylık çekim limiti ise 3.000.000 (üç milyon) TL’dir.binance en fazla kaç tl çekilir

Binance para çekme komisyon var mı?

Binance’den, banka hesabınıza para çekme işlemi yaparken herhangi bir komisyon ödemenize gerek yoktur.

Evet sevgili okurlarımız bu yazımızda Binance güvenilir mi sorusuna yanıt verdik! Umarız kripto para yatırımlarınızda sizlere bir nebze katkıda bulunabilmişizdir!


Barış YALÇINKAYA
Merhaba ben Barış, uzun yıllardır internet dünyasında (YouTube, Instagram vs.) içerik üretiyorum. Ayrıca kripto paralar ve yatırım dünyası hakkındada kendimi geliştirmeye, yabancı kaynakları tüketmeye ve insanlara kendi dilimle anlatmak için elimden geleni yapıyorum.