Binance’de Kimlik Doğrulama Güvenilir mi? KYC Zorunlu mu?


binance kyc nedir

En iyi kripto para borsaları listesinde ilk sırada bulunan Binance, Türkiye’de de en çok kullanılan kripto para borsalarından birisi. Elbette çok kullanılmasının ve en iyi Bitcoin uygulaması olmasının sebebi yasalara ve yatırımcılara karşı şeffaf olması diyebiliriz. Peki Binance’de kimlik doğrulama güvenilir mi?

Birçok kişi doğal olarak kimlik bilgilerini paylaşırken tereddüt ediyor. Çünkü günümüzde dolandırıcılık faaliyetleri çok arttı. Ancak Binance’de kimlik doğrulama işlemi güvenebileceğiniz kimlik doğrulama işlemlerinden birisi.

Çünkü Binance’in 20 milyondan fazla üyesi bulunuyor. Bu da 20 milyon kişinin Binance’e güvenerek kimlik doğrulama işlemi yaptığı anlamına geliyor. Diğer yandan ben de dahil olmak üzere milyonlarca Türk kripto para yatırımcısı Binance’i güvenerek kullanıyor.

Binance’de Kimlik Doğrulama Güvenilir mi? (Özet)

kyc nedir3

Kripto para piyasasının yükselmesiyle birlikte devletler, kripto para borsalarının yasaları uyması gerektiğini belirten birçok açıklamada bulundu.

Binance’de devletlerin düzenlemelerine uyan borsalardan birisi. Borsaya üye olan kişiler arasında yasa dışı faaliyetlerde bulunan kişilerin tespit edilmesi için kimlik doğrulama işlemi zorunlu hale getirildi.

Diğer yandan geçtiğimiz yıl MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) tarafından yayınlanan kripto para borsalarının uyması gereken maddeleri içeren rehberde de borsalara üye olan kişilerin kimlik doğrulama işlemini yapması zorunlu hale getirildi.

Sonuç olarak Binance’de yapacağınız KYC doğrulaması riskli bir işlem değildir ve iyi korunduğu için KYC sizin için bir sorun olmayacaktır.

5549 sayılı Kanunun 3 üncü maddesine göre yükümlüler, müşterinin tanınmasına ilişkin esaslar
kapsamında; kendileri nezdinde yapılan veya aracılık ettikleri işlemlerde işlem yapılmadan
önce, işlem yapanlar ile nam veya hesaplarına işlem yapılanların kimliklerini tespit etmek ve
gerekli diğer tedbirleri almak zorundadır.

15sey.com okurlarına özel ömür boyu geçerli %20 komisyon indirimi sağlayan Binance kayıt linkinden yararlanmak için buraya tıklayın!

KYC Nedir?

binance yüz doğrulaması nasıl yapılır

KYC’nin açılımı Know Your Customer olarak karşımıza çıkıyor. Yani KYC’nin Türkçe karşılığına bakacak olursak Müşterini Tanı anlamına gelen uygulamadır. Kripto para borsaları, mobil cüzdan uygulamaları (Papara, EnPara gibi) ve diğer birçok alanda yapılması gereken uygulamaların bütünü olarak karşımıza çıkıyor.

KYC sırasında kimliğiniz, kişisel bilgileriniz, yüzünüzün biyometrik tanınması gibi uygulamaların tümüne KYC adı veriliyor.

KYC’nin yapılma sebepleri arasında ise mali suçları ve kara para aklamayı engelleme gibi nedenler de bulunmaktadır. Bu yüzden kripto para borsaları ve bunlara benzeyen kuruluşlar KYC’yi zorunlu tutuyor.

Binance’de Kimlik Doğrulama Zorunlu mu?

Binance üzerinden kripto para ticareti ya da yatırımı yapmak isteyen kişilerin KYC, yani kimlik doğrulama işlemi yapması zorunludur.

Aslında Ağustos 2021’e kadar bu işlem zorunlu değild. Kimlik doğrulama işlemi yapmayan yatırımcılar, kimlik doğrulama yapan kullanıcılara göre daha az para çekme ve yatırma limitlerine sahiptiler. Ayrıca fiat para, yani dolar ve TL gibi paralara çeviremiyorlardı.

Binance Kimlik Doğrulama Güvenilir mi?

Binance’de kimlik doğrulama işlemi oldukça güvenilir bir işlem diyebiliriz. Çünkü Binance verilerinizi internet erişimi olmayan bir ortamda saklıyor. Aslında Binance bu yüzden yasal yükümlülük altında. Yani sizin kimlik bilgilerinizi doğrulamak ve bunları güvenli bir şekilde yapmak zorunda.

Binance’de Kimlik Doğrulama Yapmazsak Ne Olur?

Binance’de kimlik doğrulama işlemlerini yapmazsanız kripto para ticareti yapamazsınız. Yani kimlik doğrulama işlemi yapılmadan Bitcoin alışverişi, para yatırma ve diğer kripto para işlemlerini gerçekleştiremezsiniz. Bu yüzden Binance’de kimlik doğrulama işlemi yapılması zorunlu.

Binance’de Nasıl Kimlik Doğrulanır?

Binance’de kimlik doğrulama işlemi iki ana başlıktan oluşuyor. İlk adımda kişisel bilgilerinizi, (ad, soyad, doğum tarihi, ev adresi gibi) resmi kimlik bilgilerinizi ve yüz doğrulamasını yapmanız gerekiyor. Aslında bu adımı tamamlayınca direkt olarak kripto para ticareti yapabiliyorsunuz. İlk doğrulama işleminden sonra günlük 50 bin dolar değerinde para yatırma ve çekme işlemlerini yapabiliyorsunuz.

Burada yapacağınız işlem adreste oturduğunuzu beyaz eden bir belge oluyor. Yani kredi kartı ekstresi, elektrik, doğalgaz, su faturası ya da ikametgah adresinizi beyan eden belgeleri bu adımda doğrulamalısınız.

İkinci adım olarak bahsettiğimiz adımı tamamlarsanız günlük para yatırma ve çekme işlemleri limitleriniz 2 milyon dolara çıkıyor. Ki yüklü miktarda kripto para yatırımı yapacak kişiler için bu oldukça önemli. Peki Binance’de nasıl kimlik doğrulanır?

#1. Adım: Mobil Uygulamada Profil İşaretine Tıklayın!

binance kimlik doğrulama güvenilir mi 1. adım

Binance’de kimliğinizi doğrulamak için öncelikle mobil uygulamanın sol tarafında, en üst bölümünde bulunan “Profil” işaretine tıklamalısınız.

#2. Adım: Sağ Üst Bölümde Bulunan Kimlik Doğrulama İşaretine Tıklayın

Bu adımda ise kimlik doğrulama sayfasına gitmemiz gerekiyor. Bu yüzden kimlik doğrulama sayfasına tıklayarak devam ediyoruz. Ben ikinci adım doğrulamasını yapmadığım için “Failed” diyor. Tıklamanız gereken kısım ise burası. Aslında ikinci adım doğrulamayı yapmadan da işlem yapabiliyorsunuz. Bu yüzden ilk adımı yapmanız önemli.

#3. Adım: Kişisel Bilgilerinizi Girin

binance kimlik doğrulama 3. adım

Binance’de kimlik doğrulama işleminin üçüncü adımında kişisel verilerinizi girmeniz gerekiyor. Yani adınız, soyadınız, ev adresi ve doğum tarihiniz, T.C. kimlik numaranız gibi bilgileri girmeniz gerekiyor.

#4. Adım: Kimlik Kartınızı veya Ehliyetinizin Fotoğrafı

binance kyc 4. adım

Doğrulama işleminin dördüncü adımında yüz doğrulama işlemini yapıyoruz. Bunun amacı ise yukarıda paylaştığımız kimlik bilgilerinin bize ait olduğunu kanıtlamak. Yani kimlik kartı üzerinde bulunan bilgiler kişisel bilgilerini paylaşan kişiye mi ait? Bu yüzden kimlik kartımızın ya da ehliyet belgemizin arka ve ön yüzünü fotoğraflayak gönderiyoruz.

#5. Adım: Yüz Doğrulamasını Tamamlayın!

binance kimlik doğrulama yapılmazsa ne olur 5. adım

Yüz doğrulama işlemini tamamlamamız için mobil uygulama üzerinde açılan ekranda yüzümüzün açıkça belli olduğu şekilde fotoğrafını çekiyoruz. Yani kısaca selfie yapıyorsunuz. Yüzünüzün her yanının rahat bir şekilde algılanması için sizden gözlerinizi kırpmanızı, kafanızı sağa veya sola çevirmenizi isteyecek. Bu adımı da tamamlıyoruz!

#6. Adım: Binance’de Kimlik Doğrulama İşlemini Tamamladınız!

Geldik son adıma! Binance’e kimlik bilgilerinizi gönderdiğinizde yaklaşık olarak 2 saat içerisinde incelenip onaylanıyor. Ancak yoğunluk durumunda bu süreç 24 saate kadar çıkıyor.

Binance’de KYC Doğrulaması Ne Kadar Sürer?

Binance’de kimlik doğrulama işlemini tamamlayıp belgeleri sanal ortamda paylaştıktan sonra KYC doğrulaması genellikle 1-2 saat sürüyor. Ancak kayıt sayısının yoğun olduğu günlerde bu işlem 24 saate kadar çıkıyor.

Binance’de Hesap Açmak Güvenilir mi?

Binance yukarıda da dediğimiz gibi dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi ve Binance’de hesap açmak güvenilirdir.

Milyarlarca dolar kripto paranın saklandığı ve korunduğu Binance’de yüzlerce ülkeden kripto para yatırımcısının hesabı bulunuyor.

Binance Ne Kadar Güvenilir?

Binance’e güvenebilir miyim? Binance borsası dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olarak karşımıza çıkmakta! Özellikle geliştirdiği teknolojiler ve kullanıcılarına sunduğu kolaylıklar sebebiyle milyonlarca üyesi bulunuyor.

Bunun yanında Binance yatırımcıların paralarını korumak için birçok güvenlik önlemini almış durumda. Özellikle hesabınızı korumak için alabileceğiniz birçok güvenlik önlemi mevcut.

Binance’de Yaş Sınırı Kaç?

Binance’de yaş sınırı 18’dir. 18 yaşını dolduran her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Binance’de hesap açabilir.


Barış YALÇINKAYA
Merhaba ben Barış, uzun yıllardır internet dünyasında (YouTube, Instagram vs.) içerik üretiyorum. Ayrıca kripto paralar ve yatırım dünyası hakkındada kendimi geliştirmeye, yabancı kaynakları tüketmeye ve insanlara kendi dilimle anlatmak için elimden geleni yapıyorum.