Kredi Kartıyla Nasıl Sabit Coin Alınır?


binance kredi kartıyla sabit coin alma

Bitcoin ve kripto para piyasasının popüler hale gelmesiyle birlikte, kripto paraların değeri de trilyonlarca dolara ulaştı. Piyasaya yeni yatırımcılar girerken, günden güne kripto paralarla ilgilenen kişilerin ve şirketlerin sayısı artış gösterdi. Doğal olarak Bitcoin nasıl alınır, altcoin nasıl alınır gibi soruların cevabı da merak ediliyor.

Öncelikle şunu söyleyelim Bitcoin ya da kripto para almak istiyorsanız bunu sabit coin karşılığında yapabiliyorsunuz. Yani Bitcoin alırken karşılığında değeri sabit olan bir kripto para birimini veriyorsunuz ve alıyorsunuz. Sabit coin sahibi olmanın birkaç farklı yolu var. Ama en çok kullanılan yollardan birisi kredi kartıyla sabit coin sahibi olmaktır.

Peki sabit coin nedir? Sabit coinlerin çeşidi ve avantajları nelerdir? Gelin şimdi hep birlikte bu sorulara cevap bulalım!

Stablecoin (Sabit Coin) Nedir?

Sabit coinler, değeri başka bir para birimine, emtia veya herhangi bir değeri bulunan finansal aracın değerine eşit olan kripto para birimleridir. Yani bu kripto paraların değeri sabittir. Sabit coinlerin değeri dolar, euro, altın, gümüş veya TL gibi finansal araçların değerine bağlı olarak sabit kalabilir.

Sabit coinlerin amacı ise Bitcoin gibi değil. Nasıl yani? Bildiğiniz gibi Bitcoin ve kripto paraların değeri oldukça değişken. Yani fiyatlar oldukça volatil. Sabit coinler ise Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinden farklı olarak kripto paraların kullanımını birçok alanda daha uygun bir noktaya taşıyor.

Bitcoin, Ripple, Binance Coin, Ethereum gibi kripto paralar, piyasada yatırımcıların en güvendikleri kripto paralr arasında. Ancak konu ödeme yapılmaya geldiğinde yüksek oynaklık bu kripto paraları ödeme yapmak için uygun hale getirmiyor.

Elbette Bitcoin ve diğer kripto paraların bu kadar volatil olması sürekli al sat yapan kişiler için çok iyi olabilir. Bakış açımızı ödeme ve ticaret konusuna getirdiğimizde sabit coinlerin bu durumlar için daha iyi olduğu bir gerçek.

Yani sonuç olarak sabit coinlerin değeri bağlı olduğu finansal araca sabittir.

Sabit Coinlerin Çeşitleri Nelerdir?

Sabit coinleri anladığımıza göre biraz daha derine inip sabit coinlerin çeşitlerine bakalım.

Emtia Destekli Sabit Coinler

Emtia destekli sabit coinler, emtiaların; yani altın, gümüş, petrol gibi fiziksel finansal araçlar tarafından desteklenen kripto paralardır. Basitçe altını düşünebiliriz. Fiyatı altın ile desteklenen sabit coinler mevcuttur. Coin’in fiyatı altına sabitken, fiyatı da altın ile teminat alına alımıştır. Ancak unutulmamalıdır ki altının fiyatı yükselirken veya düşerken bu sabit coin’in fiyatı da hareket edecektir.

İtibari Parayla Teminatlandırılmış Sabit Coinler

İtibari para ile desteklenen sabit coinler ise kripto para dünyasında en çok kullanılan sabit coin çeşididir. Sabit coin sahibi şirket ya da kurum piyasada bulunan her sabit coin için USD, EURO, GPB gibi para birimlerini tutmalıdır.

Mesela en güvenilir sabit coinlerden birisi olan BUSD (Binance USD), kripto para dünyasında dolaşımda bulunan her BUSD için ABD dolarını kasasında tutar. Bu sebepten ötürü de BUSD kolay bir şekilde fiat paraya dönüştürülebilir.

Kripto para dünyasında itibari para ile desteklenen çok sayıda sabit coin vardır. BUSD, USDT, USDC gibi sabit coinler itibari para ile desteklenmektedir.

Algoritmik Sabit Coinler

Algoritmik sabit coinler ise sabit coin yaklaşımına farklı bir bakış açısı getirmeyi planlıyor diyebiliriz. Algoritmik sabit coinlerde, coin sahibi şirket sabit coin’i herhangi bir araç ile teminatlandırmaz. Daha çok çeşitli bilgisayar algoritmaları ve blok zincir dünyasında sıklıkla kullanılan akıllı sözleşmeler ile düzenlenir.

Bu da algoritmik sabit coinlerin hem daha az tercih edilmesine sebep olurken, yönetilmesini yani fiyatın sabit tutulmasını zor kılıyor.

Kripto Para Destekli Sabit Coinler

Kripto para ile desteklenen sabit coinleri, itibari para veya emtia destekli sabit coinlere benzetebiliriz. Ancak buradaki temel farklılık teminat olarak dolar, euro veya altın gibi araçlar yerine kripto paraların kullanılmasıdır.

Kripto para destekli sabit coinlerin fiyatının desteklenmesi için adından da anlaşıldığı gibi kripto paralar kullanılıyor. Ancak kripto paraların değeri hızlı bir şekilde yükselip, düşebileceği için teminatlandırma gerekenden daha fazla yapılıyor. Yani 100 BUSD için 100 dolar teminat gerekirken, 100 DAI için 200 dolar değerinde kripto para teminatı kullanılabilir.

Sabit Coinlerin Avantajları

Sabit coinlerin ne olduğuna baktığımıza göre avantajlarına da göz atalım!

  • Ticaret, Ödeme ve Para Transferi

Sabit coinler kripto para ile ödeme yapmak isteyen kişiler için daha uygundur. Ticaret, ödeme veya para transferi sırasında değeri artıp azalmayacağı için daha güvenli bir şekilde kullanılabilir.

  • Hızlı Para Transferi

Sabit coinleri çekici kılan detaylar arasında hızlı para transferi yapmak da bulunuyor. Birçok kripto para yatırımcısı yurt dışına ödeme yapabilmek için banka formaliteleri ve yavaşlığından kurtulmak amacıyla saniyeler içerisinde dünyanın öbür ucuna para transferi yapabiliyor.

  • Kripto Para Dünyasında Daha Az Risk

Bir kripto para çeşidi olan ancak fiyatı sabit olan sabit coinler, varlıklarını kripto para dünyasında korumak isteyenler için daha az risk taşıyor.

  • Saklamak ve Güvende Tutmak Kolay

Sabit coinleri saklamak ve güvende tutmak ise oldukça kolay. Donanım cüzdanınız ile sabit coinlerinizi kendi cüzdanınıza çekebilir ve güvenli şifrenizle sabit coinlerinizi koruyabilirsiniz. Bir nevi bankanız kendiniz olursunuz.

Daha fazla sabit coin avantajı için Binance makalesini okuyabilirsiniz.

En Çok Kullanılan Sabit Coinler

En çok kullanılan sabit coinler ise BUSD, USDT ve USDC’dir. Kripto para piyasasında değeri yüzlerce milyar doları aşan bu üç sabit coin, diğer kripto para birimleri için değişim aracı olarak kullanılmaktadır.

En çok kullanılan sabit coinlerden birisi olan BUSD için, BUSD nedir yazımızı okuyabilirsiniz!

15sey.com okurlarına özel ömür boyu geçerli %20 komisyon indirimi sağlayan Binance kayıt linkinden yararlanmak için buraya tıklayın!

Binance’den Kredi Kartıyla Nasıl Sabit Coin Alınır?

Sabit coin alabileceğiniz en iyi platformlardan birisi de şüphesiz ki Binance’dir. Binance hakkında detaylı incelememiz için binance güvenilir mi yazımızı okuyabilirsiniz. Binance hesabınıza giriş yaptıktan sonra aşağıdaki adımları tamamlayarak 5 adımda Binance’den kredi kartıyla sabit coin alabilirsiniz!

Adım 1: Hesabınıza Giriş Yapın ve Kredi Kartı Seçeneğine Tıklayın

kredi kartıyla sabit coin

Binance hesabınıza giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan “kripto al” “kredi / banka kartı” seçeneğine tıklayarak ilk adımı tamamlıyoruz.

Adım 2: Almak İstediğiniz Kripto Parayı Girin

kredi kartıyla busd alma

Daha sonra burada almak istediğimiz kripto parayı seçmemiz gerekiyor. Biz sabit coin almak istediğimiz için BUSD, USDT ya da USDC yazıyoruz. Biz BUSD almak istediğimiz için BUSD yazdık.

Adım 3: Almak İstediğiniz Tutarı Girin

kredi kartıyla sabit coin nasıl alınır

BUSD’yi seçtikten sonra kaç TL tutarında BUSD almak istiyorsak yazıyoruz. Dikkat edin minimum 250 TL tutarında almak durumundasınız.

Adım 4: Kart Bilgilerinizi Girin

kredi kartıyla busd nasıl alınır

Üçüncü adımda almak istediğimiz tutarı onayladıktan sonra kart bilgilerimizi girerek işleme devam ediyoruz.

Adım 5: Onay Aşaması ve Kontrol

Son adımda işlemimizin doğruluğunu kontrol edip onaylıyoruz! Hepsi bu kadar! Konu hakkında deyaylı bilgi için buraya tıklayın!


Barış YALÇINKAYA
Merhaba ben Barış, uzun yıllardır internet dünyasında (YouTube, Instagram vs.) içerik üretiyorum. Ayrıca kripto paralar ve yatırım dünyası hakkındada kendimi geliştirmeye, yabancı kaynakları tüketmeye ve insanlara kendi dilimle anlatmak için elimden geleni yapıyorum.