En İyi Kişisel Gelişim Kitapları Hayatınıza Farklılık Katacak Kitaplar


en çok satan kişisel gelişim kitapları

Kişisel gelişim kitapları, ülkemizde en çok okunan kitaplar arasında yer alıyor. Her yaştan insanın okumaya gereksinim duyduğu kişisel gelişim kitaplarını, hemen hemen her kitapevinde ve internette, okurlar kolayca bulabiliyor. Peki, okunması gereken en iyi kişisel gelişim kitapları hangileri?

Bu soruya yanıt bulmadan önce kişisel gelişim kitaplarıyla ilgili merak edilen sorulara cevap verelim!

Kişisel gelişim kitapları neye yarar? Kişisel gelişim kitapları, okuyanlar için olumlu sonuçlar verir mi?

Kişisel gelişim kitapları, ruhsal anlamda, bireye destek olur ve günlük yaşamına daha sağlıklı devam etmesi adına rehber niteliği taşır.

Birçok türde kişisel gelişim kitabı olmakla beraber, bunlardan en çoğunu stresi azaltmaya ve iş yaşamında başarıya ulaşma temalı kitapları oluşturur.

Stresi azaltmaya yönelik olan kişisel gelişim kitapları, bireyin günlük hayatın stresiyle oluşan kaygılarını azaltmayı amaçlıyor.

Olumsuz düşünceler, sizi esir aldığı andan itibaren tüm benliğiniz negatif enerjiyle dolar. Uzman kişilerin yazdığı kişisel gelişim kitapları sayesinde, bu durumdan kurtulmanız mümkündür.

Ancak, şunu da unutmayın, asla tedavi yerine geçmez. Sadece, günlük hayatta karşılaştığınız basit problemlerde, kendiniz daha iyi hissetmenizi sağlar.

İş hayatı ile ilgili kişisel gelişim kitapları ise sizin çalışma performansınızı arttırmayı ve işinize daha kolay odaklanmanızı sağlıyor. O güne kadar fark etmediğiniz yeteneklerinizi, bu kitaplar sayesinde keşfedebilirsiniz.

“En İyi Kişisel Gelişim Kitapları” listemizde, 15şey.com olarak sizler için kişisel gelişim kitabı önerileri sıraladık. Listemizde, “En iyi kişisel gelişim kitapları hangileri?”, “Okunması gereken kişisel gelişim kitapları hangileri?” gibi sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz. Keyifli okumalar.

Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı

okunması gereken en iyi kişisel gelişim kitapları

En iyi kişisel gelişim kitapları listemizin ilk sırasında Mark Manson imzalı “Kafaya Takmama Sanatı” yer alıyor. Mark Manson’a göre insan, olumsuz duygularını reddetmemelidir. Bu reddediş hali, kısa vadede, çözüm gibi gözükse de asla olayların çözümü için yeterli değildir.

Çünkü, inkar ettiğimiz bu olumsuz duygular, ileride tekrar ve daha güçlü bir şekilde karşımıza çıkacaktır.

Yazara göre sürekli pozitif olmaya çalışmak da inkarın başka bir türüdür. Böylece, eğer olumsuz bir duygu durumunun içindeysek bunu kabul etmek, kesinlikle daha iyi sonuçlar doğuruyor. Eğer bunu inkar edersek de olumsuz duygu durumları katlanarak artıyor.

Mark Manson, bu kitabıyla hayatta şanslı olanlara hitap ediyor. Ancak, doğuştan şanslı olanlara değil, seçimleriyle şansı, kendisi yaratanlara sesleniyor.

Eğer, siz de seçimlerinize güveniyorsanız bu kitap, sizin için okunması gereken kişisel gelişim kitapları arasında yer alıyor.

Dinle Küçük Adam

kişisel gelişim kitabı tavsiye

Kitabın yazarı Wilhelm Reich, psikanaliz kuramının kurucusu Sigmund Freud’un başyardımclığını yapmış bir isimdir. 1948’de yazdığı bu kitapla hem Freud’un hem de kendi tecrübelerinden yola çıkarak tüm insanlığa sesleniyor.

1948 yılında yazılmasına rağmen, güncelliğini hala koruyan kitap, yozlaşmış düşüncelere meydan okuyor.

Kitaptaki küçük adam diye seslenilen kişi, aslında hem yazarın kendisi hem de okurların tümünden oluşuyor. Modern insan olarak işaret edilen küçük adam, üretmeden tüketmeti seven insan modelidir.

Bu küçük adam aynı zamanda, tüm duygulardan yoksun bir şekilde dünyayı sömürmeye devam eder. Kendi düşünceleri ve fikirleri olmayan küçük adam, başkaları tarafından kontrol edilmeye alışmıştır.

En iyi kişisel gelişim kitaplarından olan eser, küçük adama çıkış yolunu son sayfalarda gösteriyor. Wilhelm Reich’ın bu çağrısı, günümüz için de büyük önem taşıyor.

İnsan psikolojisinin derinliklerine inmeye hazır mısınız? O halde Sigmund Freud kitapları listemize davetlisiniz!

Beşinci Disiplin

kişisel gelişim kitabı tavsiyesi

Hepimizin sorunlarla baş edebilmek için kullandığı ayrı metotlar vardır. Sorunları, küçük parçalara ayırıp, çözmeye çalışmak da bunlardan birisidir.

Çünkü, bize en başından öğretilen şey budur. Dünyayı ve sorunları parçalara ayırıp, çözebileceğimiz kıvama getirmek öğretilir. Peter M. Senge’ye göre bu işe yaramayan bir çözüm yöntemidir.

Yazar, “Beşinci Disiplin” ile dünyadaki her bir parçanın, birbiriyle ilişkili olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. Eğer, dünyayı ve sorunları yorumlarken de parçalara bölersek, ileride daha büyük sorunların karşımıza çıkması, daha kolaydır.

Peter M. Senge’nin “öğrenen örgütler” formülünün yer aldığı kitap, okunması gereken kişisel gelişim kitapları arasında yer alıyor.

Asla Yalnız Yeme

kişisel gelişim kitapları

Günümüzde yalnızlık, çoğu kişinin bilinçli olarak tercih ettiği bir durumdur. Bunda, insan ilişkilerindeki başarısızlıklar ve kötü niyetli insanların rolü büyüktür. “Asla Yalnız Yeme”, yalnızlığın, insanın bakış açısının tek bir düzlemde sabit bıraktığını söylüyor.

Diğer insanlarla ilişkilerini koparmayan bireyler, farklı bakış açılarıyla düşünce dünyalarını zenginleştirebiliyor.

Yazar Keith Ferrazzi’nin kitapta yer verdiği en önemli düşüncesi, hayatta asla yalnız kalmamak gerektiğidir.

İnsan, hedeflerine ulaşabilmek için mutlaka birilerine ihtiyaç duyar. Buradaki sağlıklı tutum, hedeflerinize ulaşabilmek için diğer insanlarla mutlaka iyi ilişkiler geliştirmektir.

İnsanlarla sağlıklı ilişkiler konusunda kendiniz başarısız hissediyorsanız Keith Ferrazzi, size oldukça yardımcı olacak. Kişisel gelişim kitapları arasında “Asla Yalnız Yeme” size iyi bir rehber olacak.

Gülseren Budaycıoğlu kitapları da ilginizi çekebilir!

Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı

kişisel gelişim kitabı en iyi

Diğer insanları etkileyen liderleri, hepimiz biliriz. Özellikle, iş yaşamında bu türden lider karakterli insanlar, başarı merdivenlerini kolaylıkla tırmanırlar.

Dünyada, en çok okunan kişisel gelişim kitapları arasında yer alan “Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı”, idealit bir liderliğin nasıl olması gerektiğini teme alıyor.

Yazar Stephen R. Covey, birçok ödülü ve kanıtlanmış başarısıyla özellikle, genç okurlarına liderlik konusunda rehberlik ediyor.

Neden İle Başla

okunması gereken kişisel gelişim kitapları

İnsanların size güvenmesi ve sizin için uygun koşullar sağlaması, size saygı duymalarıyla başlar. Bu saygınlığı yakalamak için en temelden bazı şeyleri net çizgilerle belirlemeniz gerekiyor. Hayatta ve yaptığınız işte, mutlaka bir amacınız olması gerekiyor. Yani, “Neden” sorusunun cevabını uzun uzun vermeniz gerekiyor.

Bu soruya uzun uzun doğru cevap verebiliyorsanız hedefiniz de oldukça sağlam demektir. Hedefiniz sağlam olunca her türden olumsuzluğa rağmen, insanlar size inanmaya ve sizin için çalışmaya başlar. En iyi kişisel gelişim kitapları arasında yer alan “Neden ile Başla”, “Neden” sorusunu bulmanız yardımcı olacak bir eserdir.

Düşün ve Zengin Ol

kişisel gelişim kitabı önerileri

“Düşün ve Zengin Ol”, dünyanın en çok basılan kişisel gelişim kitapları arasında yer alıyor. Özellikle, ülkemizde de en çok okunanlardan olan kitap, günlük yaşantınızda karşınıza çıkan sorunlarla nasıl başa çıkmanız gerektiğini temel alıyor. Bunun dışında iş hayatınızda, başarının formüllerini veren kitap, başucu kitaplarınızdan biri olabilecek niteliktedir.

İlk sayfadan itibaren, elinizde güçlü bir kitap tuttuğunuzu fark edebilirsiniz. Kitabın gücü, sizi de etkileyecek ve içindeki düşüncelerden kendi payınıza düşeni almaya başlayacaksınız. Hedeflediğiniz yaşama ulaşmak için “Düşün ve Zengin Ol”, size kendi formüllerini sunuyor.

Ferrari’sini Satan Bilge

kişisel gelişim kitabı önerisi

“Ferrari’sini Satan Bilge”, Son zamanların en sevilen ve konuşulan kişisel gelişim kitapları arasında yer alıyor. Benliğinize ve hayatınıza farklı bir bakış açısıyla bakmanızı sağlayan kitap, çıktığı tarihten itibaren satış rekorları kırmaya başladı. Zengin bir avukatın hikayesiyle başlayan kitap, kişisel gelişim konusunda, oldukça önemli ipuçları veriyor.

Başarılı bir avukat olan Julian Mantle, dünyada istediği her şeye sahiptir. Saygınlık, para ve şöhret, istemediği kadar vardır. Julian, mutsuz olması için hiçbir sebep yokken bir gün geçirdiği kalp krizi ile hayatı sorgulamaya başladı. İyileştikten sonra bakış açısı ve öncelik sıraları değişen Julian, eski hayatına devam etmeme kararı alır.

Hastaneden çıktıktan sonra Hindistan’a gider. Hindistan’a gitmeden önce elinde olan her şeyi satar. Kendinden bile çok sevdiği Ferrari’si de bunlardan biridir.

Alışkanlıkların Gücü

kişisel gelişim kitapları tavsiye

Hepimizin hayatında, bazı alışkanlıklar vardır. Kimi alışkanlıklarımız, başarıya ulaşmamız konusunda, bize yardımcı olur. Kimi alışkanlıkarımız da tam tersine hayatta, başarısız olmamıza sebebiyet verir. Charles Duhigg, bizi başarısız ya da başarılı yapan tüm alışkanlıklarımıza geniş bir çerçeveden bakıyor.

“Alışkanlıkların Gücü” sayesinde siz de kendi alışkanlıklarınızı sorgulayabilir ve farklı bakış açıları kazanabilirsiniz. Özellikle, iş hayatında başarıyı yakalamak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu kişisel gelişim kitapları arasında yer alan eser, hala büyük ilgi görüyor.

Vermek ve Almak

en iyi kişisel gelişim kitapları

“En İyi Kişisel Gelişim Kitapları” listemizin son sırasında Adam Grant imzalı “Almak ve Vermek” yer alıyor. Liderlik ve iş hayatında başarılı olmayı temel alan bu kitap, bugüne kadarki düşüncelerinizi, kökünden değiştirebilir. Başarının kaynağına daha rahat ulaşabilir ve kendinize yol haritası çizebilirsiniz.

Alanında uzman olan ve adından sıkça söz ettiren bir isim olan Adam Grant, başarının kaynağını bireysel çabalarada aramıyor. Elbette, bireysel çalışmanın da başarıya etkisi vardır. Fakat, gelişen ve değişen dünyada, başarının kaynağı tek bir noktada bulunmuyor.

Bireysel çabanın yanı sıra diğer insanlarla olan ilişkiler ve karşılıklı anlaşmalar, başarıya etki eden en önemli unsurlardan birisi haline geldi. Siz de başarının bu kaynağı hakkında farklı bir bakış açısıyla düşünebileceksiniz artık.


Caner Arslan
Merhaba, ismim Caner. Kendimi bildim bileli sürekli anlatıyorum. Aileme, arkadaşlarıma ve tanımadığım insanlara sürekli anlatırım. Yeter ki anlatacak bir şey olsun. Artık anlattıklarımı yazıya dökmeye karar verdim. Öykülerle, şiirlerle, oyunlarla anlatmaya başladım. Yaklaşık 2 yıldır da içerik yazarlığı ve metin yazarlığı yapıyorum. Bu sayede araştırmanın da keyfini çıkarıyorum. Yeni şeyler arayıp bulmak, belki de en dikkat çekici olanı çekip çıkarmak, bu işin en güzel tarafı.