En İyi Derin Dondurucu 2023 Derin Dondurucu Tavsiyesi


en iyi derin dondurucu

En iyi derin dondurucu hangisi? Derin dondurucular günümüzde, kışlık meyve ve sebze hazırlayıp dondurucuda dondurmak isteyen aileler ya da kurban bayramında etleri muhafaza etmek isteyenler için oldukça önemli bir ev eşyasıdır. Diğer yandan mevsiminde dalından toplananan meyveleri, sebzeleri veya taze balıkları saklamak için taze tutmak için çok iyi bir yardımcıdır.

Diğer yandan sizlerden gelen soruları da cevaplamak, derin dondurucu seçiminde sizlere yardımcı olmak için, en iyi derin dondurucu hangisi, derin dondurucu önerileri neler ya da hangi derin dondurucuyu almalıyım sorularını yanıtlamaya çalıştık!

Yazımızda bahsedeceğimiz noktalar ise derin dondurucuların özellikleri, kullanıcı yorumları ve fiyatları olacak. Renkli butonlar yardımıyla da ürünlerin güncel fiyatını görebilirsiniz.

En İyi Derin Dondurucu

Listemizde 10 tane derin dondurucu bulunuyor. Bildiğiniz gibi piyasada onlarca derin dondurucu markası ve yüzlerce derin dondurucu bulunuyor. Seçiminizi en iyi şekilde yapmanız için bilmeniz gereken her şeyi yazdık diyebiliriz.

  • En İyi Derin Dondurucu ve Tavsiyeler
    • Samsung RZ32M7520SA Derin Dondurucu
    • VESTEL CDE-M1102
    • Uğur UED 5218 DTK A++ Derin Dondurucu
    • VESTEL CD-L1103
    • VESTEL SD 100
    • Altus AL 1003 
    • Regal CDER 2102
    • Bosch GSV29VW31N

Derin Dondurucu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Derin dondurucular genelde sandık tipi ve çekmeceli olmak üzere 2 tipe ayrılmaktadır. Çekmeceli derin dondurucular genellikle daha fazla hacime sahip oldukları için tercih edilebilir. Bizim görüşümüz ise çekmeceli derin dondurucuların kolay kullanımı ve kaba olmayan tasarımları sebebiyle daha iyi oldukları yönünde.
  • Hızlı soğutma özelliği de yine tercihinize göre dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi. Hızlı dondurma özelliğine sahip olan dondurucular, diğerlerine kıyasla besinleri daha hızlı bir şekilde donduruyorlar. Bu sebeple de kurban bayramının yaz aylarına denk geldiği günlerde tercih edilebilirler.
  • Dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli noktası ise, derin dondurucunuz hacmi. Sandık tipi derin dondurucular genellikle daha az hacimli olmaktadır. Ancak çekmeceli derin dondurucular, bu durumun aksine 300 litreye kadar hacime sahipler. Yani derin dondurucuda çok fazla besin depolayacaksanız, çekmeceli bir derin dondurucu tercih edebilirsiniz.
  • En iyi derin dondurucu hangisi sorusuna yanıt ararken enerji tüketimine de dikkat etmelisiniz. Derin dondurucuların özelliklerinde yıllık enerji tüketimi yazıyor. Elbette büyük ve hacmi fazla derin dondurucular daha fazla gıda depoladıkları için tüketimleri de fazla.

Evet dikkat etmeniz gereken noktalar, biz de derin dondurucu tavsiyesi hazırlarken bu noktalara dikkat ettik.

Samsung RZ32M7520SA Derin Dondurucu

Evet en iyi derin dondurucu hangisi listemizin ilk sırasında Samsung marka bir derin dondurucu yer alıyor. Samsung’un elektronik dünyasında sahip olduğu konumdan bahsetmeye gerek yok. Harika ürünler üretiyorlar.

Gelin şimdi ürünü bir inceleyelim. 7 çekmeceli ve hacim olarak çok yüksek bir kapasiteye sahip bir derin dondurucu. Tam tamına 315 litrelik bir hacmi var. Elbette bu hacme göre boyutları da biraz büyük. Ama bizce tasarım olarak gayet şık bir derin dondurucu.

Bu özelliklerinin yanında derinliği 69,5 cm, genişliği 59,5 cm değerlerinde. Boyu ise 185 cm. Yani oldukça büyük. Bu özelliklerinin yanında hızlı dondurma özelliği de bulunuyor. Günlük dondurma kapasitesi ise yine listemizdeki en yüksek değere sahip ve 20 litre.

Hızlı dondurma özelliği ise gayet iyi bir şekilde çalışıyor. Derin dondurucuda bulunan kontrol tuşuna basarak hızlı dondurma özelliğini çalıştırabiliyorsunuz. Ancak fiyatı biraz fazla. Yani listemizdeki en pahalı derin dondurucu diyebiliriz.

Çekmece Sayısı7 Çekmeceli
Derinlik (cm)69.5 cm
Enerji SınıfıA+
Genişlik (cm)59.5 cm
Günlük Dondurma Kapasitesi20 kg
Hızlı Dondurma ÖzelliğiVar
Toplam Net Hacim (lt)315 lt
Yükseklik (cm)185.4 cm

VESTEL CDE-M1102

en iyi derin dondurucu hangisi

Listemizin 2. sırasında Türk markası olan Vestel yer alıyor. Tecrübelerimize göre Vestal derin dondurucu piyasında iyi bir yere sahip ve kaliteli derin dondurucular üretiyorlar.

Şimdi inceleyeceğimiz derin dondurucu ise 6 çekmeceli ve A+ enerji sınıfa ait bir dondurucu. Boyutları ilk incelediğimiz modele göre daha düşük değerlere sahip.

Derinliği 63 cm, genişliği 54 cm ve yüksekliği 144 cm. Boyut küçüldüğü için depolama kapasitesi de 238 litre. Ancak yeterli bir değer olduğu kanaatindeyiz.

Hızlı dondurma özelliği bulunan dondurucunun günlük dondurma kapasitesi ise 15 kg. Yıllık enerji tüketimi ise 238 kWh değerinde.

Kullanıcı yorumlarına ve satış sayısına baktığımızda binlerce kişi tarafından alındığını göreceksiniz. Çünkü biz en az 1500 farklı kullanıcı yorumu gördük. Bu sebeple gayet kaliteli ve kullanışlı bir ürün.

Çekmece Sayısı6 Çekmeceli
Derinlik63 cm
Enerji SınıfıA+
Genişlik (cm)54 cm
Günlük Dondurma Kapasitesi15 kg
Hızlı DondurmaVar
Toplam Hacim182 Litre
Yükseklik (cm)144 cm

Uğur UED 5218 DTK A++ Derin Dondurucu

en iyi derin dondurucu markalari

Uğur derin dondurucu konusunda reklamlardan da çok aşina olduğumuz bir marka. Derin dondurucu konusunda ise başarılı olduğunu söylemek mümkün.

Dikey bir dondurucu olan UED 5218’in 5+1 çekmesi bulunuyor. Diğer yandan kapı yönü değiştirme özelliği sebebiyle mutfağınıza ya da dondurucuyu koyacağınız yere göre kapıyı ayarlayabilirsiniz.

146 cm yüksekliğe, 62 cm derinliğe ve 60 cm genişliğe sahip. Toplam hacmi ise 218 litre. Bizce çok fazla gıda dondurulmayacaksa gayet yeterli bir değer.

Enerji sınıfı ise A++. Günlük dondurma kapasitesi 10 kg olan dondurucunun hızlı dondurma özelliği bulunmuyor.

Kullanıcı yorumlarına baktığımızda ise kullananların genel olarak memnun olduğunu söyleyebiliriz.

Çekmece Sayısı5+1 Çekmece
Derinlik62 cm
Enerji SınıfıA++
Genişlik (cm)60 cm
Günlük Dondurma Kapasitesi10 kg
Hızlı DondurmaBelirtilmemiş
Toplam Hacim218 Litre
Yükseklik (cm)146 cm

VESTEL CD-L1103

en iyi derin dondurucu tavsiyesi

En iyi derin dondurucu listemize Vestel ile devam ediyoruz. Yukarıdaki modellerde olduğu gibi bu modelde de, kullanım şekline göre değiştirilebilir kapı açılış yönü özelliği bulunuyor.

Diğer yandan kokuları birbirine karıştırmayan özel soğutma sistemine sahip. Yani dondurucunuzun bölmelerine farklı gıdalar koyduğunuzda, bölmeler arasındaki koku geçişini engelleyen bir yapısı var.

7 çekmesi var. Çekmece sayısının fazla olması bizce artı bir özellik. Çünkü dondurucuya sebze, meyve ya da etleri yerleştirmek daha kolay oluyor. Sandık tipi derin dondurucularda bu pek de mümkün değil.

A+ enerji sınıfında bulunan dondurucunun günlük dondurma kapasitesi 26 kg. Hacmi ise 258 litre değerinde. Bu sebepten ötürü boyu, derinliği ve genişliği de fazla. 184 cm bir boya sahip. Hızlı dondurma özelliği de bulunuyor.

Çekmece Sayısı7 Çekmeceli
Derinlik72 cm
Enerji SınıfıA+
Genişlik (cm)60 cm
Günlük Dondurma Kapasitesi26 kg
Hızlı DondurmaVar
Toplam Hacim258 Litre
Yükseklik (cm)184 cm

VESTEL SD 100

en iyi derin dondurucu markalari
Derinlik84 cm
Enerji SınıfıA+
Genişlik (cm)52 cm
Günlük Dondurma Kapasitesi15 kg
Hızlı DondurmaYok
Toplam Hacim102 Litre
Yükseklik57 cm

Altus AL 1003 

derin dondurucu tavsiyeleri

Şimdi de hem uygun fiyatlı hem de boyutları küçük derin dondurucu tavsiyesi isteyen okurlarımız için incelemye yapacağız. Boyutlarının küçük olduğuna kanmayın. Çekmeceli bir derin dondurucu ve 3 tane çekmecesi bulunuyor.

Genişliği 50 cm, yüksekliği 84 cm ve derinliği 40 cm. Hacmi ise 102 litre. Elbette boyutlarına ve fiyatına göre bu değerin iyi olduğunu söyleyebiliriz. Günlük dondurma kapasitesi bu doğrultuda düşüyor ve 10 kg dondurma kapasitesi bulunuyor. Uygun fiyatlı olduğu için de hızlı dondurma özelliği bulunmuyor. Ancak bütçeniz daha fazlasına el vermiyorsa sizin için en iyi derin dondurucu olabilir.

Çekmece Sayısı3 Çekmeceli
Derinlik40 cm
Enerji SınıfıA+
Genişlik (cm)50 cm
Günlük Dondurma Kapasitesi10 kg
Hızlı DondurmaYok
Toplam Hacim102 Litre
Yükseklik84 cm

Regal CDER 2102

derin dondurucu onerileri

Derin dondurucu tavsiye listemize Regal marka bir dondurucuyla devam ediyoruz. Fiyatına göre, boyutlarının ve kapasitesinin iyi olduğunu söyleyebiliriz. Hem uygun fiyatlı hem de çok iyi bir model. Kullanıcılar da dondurucudan memnunlar.

6 çekmeceli ve 220 litre depolama hacmine sahip bir derin dondurucu. Boyutları da hacmine göre çok iyi ve 144 cm yükseliği bulunuyor. Günlük dondurma kapasitesi 15 kg ve ortalama denilebilecek bir kapasitede.

Çekmece Sayısı6 Çekmeceli
Derinlik (cm)63
Enerji SınıfıA+
Genişlik54 cm
Günlük Dondurma Kapasitesi15 kg
Hızlı DondurmaYok
Toplam Net Hacim220 Litre
Yükseklik144 cm

Bosch GSV29VW31N

hangi derin dondurucu almaliyim

217 litre iç hacme sahip olan derin dondurucunun net hacmi 198 litre. Yani size 198 litrelik bir alan kalıyor sonunda.

Kapı kapalı değilken ya da derin dondurucu herhangi bir arıza göstertiğinde sesli ve ışıklı uyarı sistemi bulunuyır.

Enerji sınıfı olarak A++ verimliliğe sahip olan derin dondurucu, A sınıfı donduruculardan %40 daha fazla enerji tükeyiyor. Yani derin dondurucunuz ile 10 liralık tüketimde 4 lira tasarruf edebilirsiniz.

Süper dondurma özelliği de bulunan dondurucu, gıdaların sorunsuz bir şekilde korunmasını sağlıyor. Dondurucuya, donmamış bir ürün eklediniz. Bu ürün donan ürünlerden daha sıcak olduğu için arada bir enerji transferi olacaktır ve donan ürünün sıcaklığını yükseltecektir. İşte süper dondurma özelliği sayesinde donmuş gıdaların bozulmasını engeller. Tüm dondurucuda sıcaklık aynı olduğunda da normal çalışma düzenine geri dönüyor.

Çekmece Sayısı6 Çekmeceli
Enerji SınıfıA++
Derinlik68 cm
Genişlik60 cm
Günlük Dondurma Kapasitesi22
Hızlı DondurmaVar
Toplam Net Hacim198 Litre
Yükseklik (cm)161 cm

Evet sevgili okurlarımız, yazımızın sonuna geldik. Bu yazımızda sizler için en iyi derin dondurucu hangisi, derin dondurucu önerileri gibi sorguları cevaplamaya çalıştık. Dilerseniz en iyi buzdolabı yazımıza da göz atabilirsiniz.


Barış YALÇINKAYA
Merhaba ben Barış, uzun yıllardır internet dünyasında (YouTube, Instagram vs.) içerik üretiyorum. Ayrıca kripto paralar ve yatırım dünyası hakkındada kendimi geliştirmeye, yabancı kaynakları tüketmeye ve insanlara kendi dilimle anlatmak için elimden geleni yapıyorum.