2500-3000 TL Telefon Önerileri 2023 En İyi Telefonlar


2500 3000 tl telefon önerileri

Telefon piyasasında fiyatlar artmaya devam etse de 2500, 3000 TL aralığında telefonlar bulmak mümkün. İstekleriniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda sizler için 3000 TL telefon önerileri isimli bir liste hazırladık. Eğer 2500-3000 TL aralığında fiyat performans telefon modelleri arıyorsanız listemizde bu kategoride olan telefonlar da var.

Giriş yapmadan önce incelediğimiz telefonlardan bahsedelim. Listedeki telefonların büyük bir kısmı binlerce kişi tarafından alınan ve memnun kalınan telefonlar. Bildiğiniz gibi Covid-19 sebebiyle birçok sektör ekonomik olarak kötü etkilendi. Elektronik, özellikle de telefon sektöründe büyük fiyat artışları söz konusu oldu. Buna rağmen 2500 ile 3000 TL arasında iyi telefonlar bulmak mümkün.

Listemizde bulunan, inceleyeceğimiz telefonları aşağıda görebilirsiniz. İşte 2500 3000 TL’ye alınabilecek en iyi telefonlar.

  • 3000 TL Telefon Önerileri
    • Xiaomi Redmi Note 8
    • Huawei P30 Lite
    • Samsung Galaxy M20
    • Xiaomi Redmi Note 8 Pro
    • Xiaomi Redmi Note 9 
    • Huawei P40 Lite

2500 3000 TL’ye Alınabilecek Telefonlar

Yazımız başlıyor! Keyifli okumalar, listeye Xiaomi ile başlayıp, Xiaomi ile bitireceğiz. Ayrıca butonlara tıklayarak hem güncel fiyatı hem de kullanıcı yorumlarını görebilirsiniz.

Xiaomi Redmi Note 8

2000 tl en iyi telefon

Telefonun teknik özelliklerini söyleyip, kendi fikirlerimizden ve kullanıcı yorumlarından bahsedelim. 64 GB boyutunda dahili depolama alanı var. RAM kapasitesi 4 GB. Bizce depolama ve RAM konusunda oldukça iyi.

Telefoun arka kısmında 4 tane, ön kısımda ise 1 tane olmak üzere toplamda 5 kamera bulunuyor. Arkada bulunan ana kamera 48 megapiksel iken, 2. kamera 12 MP, 3. ve 4. kamera 2 MP çözünürlüğe sahip. Ön kamerası ise 13 megapiksel çözünürlüğünde.

Çizilmez bir ekrana sahio olan telefonun, su sıçlaramalarına karşı da güvenilir olduğunu söylemek mümkün. Telefonunuzun güvenliğini ise parmak izi ve yüz tanıma korumalarıyla sağlayabilirsiniz.

Ekranı dediğimiz gibi çizilmez özelliğe sahip. Cornin Gorilla Glass 5 özelliğine sahip ekran camına sahip olduğu için çizilmelere, darbelere ve düşmelere karşı dayanaklı olduğunu söyleyebiliriz.

Ekranından bahsetmeye devam edelim, 6.3 inç boyutunda bir ekrana sahip. Bu ekran telefon gövdesinin %80 oranında kaplıyor. Yani %80 ekran- gövde oranına sahip bir telefon. Bu ekran kullanıcılarına 1080 x 2340 piksel çözünürlüğünde Full HD+ görüntü sunuyor.

On binlerce kişi tarafından alındığını da söyleyelim.

Şimdi de kendi fikirlerimiz ve kullanıcı yorumlarından bahsedeceğiz. Xiaomi Redmi Note 8’in piyasa bulunan en iyi fiyat/ performans oranına sahip telefon olduğunu söylemek mümkün. İsterseniz oyun oynayın, isterseniz dizi, film izleyin. Şarjı uzun süre dayanıyor. Kamerası da yine fiyatına göre oldukça iyi. Özellikle gece modu Samsung’un bu fiyat aralığında bulunan modellerine göre daha iyi.

İlginizi Çekebilir | 2000 TL Telefon Önerileri

Huawei P30 Lite

2000 tl telefon önerileri

Şimdi de 2500 TL telefon önerileri kısmına dahil olabilecek bir telefonu inceleyeceğiz. Huawei P30 Lite’ın şık ve düzenli bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Ön kısımda 6,18 inç genişliğinde, büyük telefon ekranı sevenler için gayet yeterli bir ekranı bulunuyor. Bu ekran kullanıcılarına 1080 x 2312 piksel çözünürlük sunarken, Full HD görüntü kalitesine sahip. Yüksek ışığa maruz kalan ortamlarda, güneşin altında da görüntü kalitesinin iyi olduğunu söylemek mümkün.

İşlemci olaran Kirin 710’a sahip. Bu işlemci ise 8 çekirdeğe sahip. İşlemcinin yüksek kalitede olması sebebiyle performansı da çok iyi. Oyun oynamak için ya da yüksek performans gerektiren uygulamalar için uygun bir telefon.

Arka kısımda, 3 tane kamera yer alıyor. Bu kameralardan birisi 8 MP çözünürlüğüe sahip ve ultra geniş açılı. Öte yandan ana kamerası ise F/1.8 diyafram açıklığına sahip ve 48 MP değerinde bir çözünürlüğü bulunuyor. Çektiğiniz fotoğrafların derinliğini arttırmak istiyorsanız da 2 MP bir kamerası da bulunuyor. Ön kamerası ise 24 megapiksel çözünürlüğe sahip. Derinlik algılama özelliği bulunurken, geniş açılı çekimlere de olanak sağlıyor.

Batarya kapasitesi ise 3340 mAh. Yani bir günü rahatlıkla, şarj etmeden geçirebileceğiniz bir bataryası mevcut. Telefon hakkındaki izlenimlerimizden bahsetmek gerekirse, vereceğiniz paranın hakkını veren bir telefon. Fotoğraf çekiminin başarılı olduğunu ve çekeceğiniz fotoğrafların doğal bir görünüme sahip olduğunu göreceksiniz. Bizce 2500-3000 TL aralığında alınabilecek en iyi telefonlar arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy M20

2500 3000 tl fiyat performans telefon

Telefon hakkındaki fikirlerimizi, teknik özellikleriyle harmanlayarak sizlerle paylaşalım. 3 GB RAM kapasitesine sahip ve 2500 TL civarında bir fiyata sahip olduğu için bu özelliği yeterli. 32 GB dahili depolama alanının olması da yine yeterli diyebiliriz.

Batarya kısmına bakacak olursak 5000 mAh değerinde, mükemmel bir kapasiteye sahip bir bataryası mevcut. 1 günü rahatlıkla çıkabilirsiniz, 2. günün ortasında şarj etmeniz gerekebilir. Hızlı şarj özelliğinin olması da gayet iyi yaklaşık 30 dakika içerisinde %50’ye yakın bir şarj değeri artışı oluyor.

Eğer Pubg gibi oyunları da oynuyorsanız, orta kalitede, keyif alarak oynayabileceğinizi söylemem mümkün. 186 gram ağırlığa sahip olan telefon, arkasında 13 ve 5 MP olmak üzere 2 kameraya sahip. Kamera performansının iyi ve 2500 TL fiyat bandında yeterli bir performansa sahip olduğunu söyleyebiliriz. 2500 TL telefon önerileri kategorimize girmesinin sebebi de bu özellikleri ve 10 binlerce kişi tarafından kullanılan bir telefon olması.

Dediğimiz gibi 186 gr ağırlığa sahip. Ekranı işe 6.3 inç genişliğinde. Kalınlık değerinin ise 8,8 mm olması sebebiyle ergonomik bir tutuşa sahip bir telefon. Ekran çözünürlüğü ise 1080 x 2340 piksel değerlerine sahip. Netflix, YouTube gibi platformlarda keyif alarak dizi ve film izleyebilirsiniz.

Kullanıcı yorumlarına baktığımızda ise gayet yeterli ve kullanıcıları memnun eden bir telefon olduğunu söylemek münkün.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

2500 TL telefon önerileri

3000 TL telefon önerileri yazımızın belki de en iyi telefonu Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Fiyatı 2500-3000 TL aralığında yer alıyor. Özelliklerinin yeterli ve performansının yüksek olması sebebiyle fiyat/performans oranı yüksek bir telefon diyebiliriz.

Android 9.0 Pie işletim sistemi ile paketinden çıkaracağınız telefon 6,53 inç genişliğinde bir ekrana sahip. Bu ekran kullanıcılarına 1080 x 2340 piksel ekran çözünürlüğü ve Full HD+ görüntü kalitesi sunuyor. Öte yandan ekran canımın Gorilla Glass 5 özelliğine sahip olması ile dışarıdan gelebilecek darbelere, çiziklere ya da yüksekten düşmelere karşı dayanklı olduğunu söylemek mümkün.

64 GB depolama alanına sahip telefon, 8 çekirdeğe sahip olan yüksek performanslı bir işlemciye sahip. Öte yandan 6 GB kapasiteye sahip RAM’i sayesinde oynayacağız oyunlarda iyi bir performans alabilirsiniz.

4500 mAh değerinde yüksek kapasiteli bataryası bulunması da telefonun en iyi özelliklerinden birisi. Bu batarya kullanıcılarına 10 saate yakın oyun oynama, 19,5 saate yakın video izleme şansı veriyor.

3000 TL telefon önerileri yazımızda belki de en iyi özelliklere sahip telefon diyebiliriz. Kamera bizim beklentilerimiz üzerinde bir performans gösterdi. Arka kısmında yapay zeka desteği bulunan 4 tane arka kamerası bulunuyor. Bu kameraların geniş açıya, derinliği sağlamasına hayran olduk diyebiliriz. Bizce alınabilecek modellerden birisi.

Xiaomi Redmi Note 9 

2500 3000 tl telefon tavsiyesi

2500 TL telefon tavsiyeleri listemizde çok fazla Redmi (Xiaomi) marka telefon bulunuyor. Ancak bu aralıkte bulduğumuz en iyi özelliklere sahip telefonlar bu marka tarafından üretilmiş.

6,53 inç genişliğinde Full HD+ görüntü kalitesine sahip bir ekranı bulunuyor. Bu ekran 1080 x 2340 piksel çözünürlüğe ve 60 Hz değerine sahip akışkan bir ekrana sahip. Oyun ve dizi, film, video izlerken aldığınız keyfi arttırıyor diyebiliriz. Ekranın, gövdeye oranı ise %83,22 değerinde. Büyük ve çerçevesi az olan ekranları seviyorsanız göz atabileceğiniz bir telefon.

Grafik işlemcisi kısmında Mali-G52 olan telefonun, oyunlardaki ve videolardaki görüntü işleme kalitesi oldukça iyi. RAM kapesitesi 4 GB olan telefonun, uygulamalar arasındaki geçişlerinin akışkan ve hızlı olduğunu söyleyebiliriz. Diğer yandan 128 GB depolama alanına sahip bir telefon. Yani dilediğiniz kadar dizi, film, videoyu telefonunuzda barındırabilirsiniz.

Kamera performansına baktığımızda ise yine doğal görünümlü fotoğrafları çekmenize olanak tanıyor. Yapay zekayı arkasına alan kamera teknolojisi, iyi bir yazılıma sahip. F/1.79 diyafram açıklığına sahip ve 48 megapiksel çözünürlüğü olan ana kamerası bulunuyor. Bu kameranın sizlere daha iyi bir görüntü getirmesi için de 3 farklı kameradan destek alıyor. 8 MP olan ikinci kamerası ise 118 derece değerinde ve geniş açılı lenslere sahip.

Ağırlığı 199 gram olan telefonun kalıklık değeri 8,9 mm. Bizim ve kullanıcılarının deneyimine göre elinizi yormayan, başarılı bir tasarımı mevcut.

Huawei P40 Lite

3000 tl telefon önerileri 2021

Yazımıza 3000 TL telefon önerileri ile devam edelim. 183 gram ağırlığa sahip olan telefon; 15,9 cm yüksekliğe, 7,6 cm genişliğe ve 8,6 mm derinliğe sahip. Yani hem hafif hem de oldukça ince bir telefon. Ekran genişliği ise 6,4 inç değerinde. Telefonun tasarımsal açıdan iyi olduğunu, rahat bir tutuşa sahip olduğunu söylemek mümkün. Bu büyük ekranın çözünürlük değeri ise 1080 x 2310 piksel. Full HD+ görüntü kalitesiyle sorun yaşamayacağınız bir telefon olduğunu söyleyebiliriz.

128 GB dahili depolama alanına sahip. Bu dahili depolama alanına 6 GB kapasiteye sahip bir ram eşlik ediyor. İşlemcisi de 8 çekirdekli ve yüksek performanslı bir işlemci. Eğer yüksek performans gerektiren oyunlar oynayacaksanız ve bu oyunları yüksek kalitede oynamak istiyorsanız, oyunları sorunsuz bir şekilde oynayabilirsiniz.

3000 TL fiyat performans oranı yüksek bir telefon arıyorsanız Huawei P40’ın bu özellikleriyle ve performansıyla bu konumda olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan kamerası da baya iyi. Arka kısımda bulunan ana kamerası F/1.8 diyafram açıklığına ve 48 MP çözünürlüğe sahip. Bu ana kameraya 8 MP ultra geniş açılı 2. kamera, 2 megapiksel makro lens ve 2 MP derinlik lensleri eşlik ediyor. Kameranın hem donanım açısından hem de yazılım açısından iyi olduğunu söyleyebiliriz. Çektiğiniz fotoğraflar doğal bir görünüme sahip oluyor.

Bizce 3000 TL’ye alınabilecek en iyi telefonlardan birisi. Eğer listemizde aradığınızı bulamadıysanız en iyi telefon modelleri yazımızı okuyabilirsiniz.

Evet sevgili okurlarımız 15sey.com olarak sizlere 2500 TL telefon önerileri ve 3000 TL telefon önerileri neler, 3000 TL’ye alınabilecek en iyi telefon hangisi gibi soruların cevaplarını vermeye çalıştık. Umarız yardımcı olabilmişizdir.


Barış YALÇINKAYA
Merhaba ben Barış, uzun yıllardır internet dünyasında (YouTube, Instagram vs.) içerik üretiyorum. Ayrıca kripto paralar ve yatırım dünyası hakkındada kendimi geliştirmeye, yabancı kaynakları tüketmeye ve insanlara kendi dilimle anlatmak için elimden geleni yapıyorum.